Om babymassasje

Om babymassasje

Babymassasje

Babymassasje er en urgammel behandlingsform som er fornyet i moderne tid via babymassasjekurs. Babymassasje passer for alle, og kan benyttes mot en rekke plager eller rett og slett for å skape et sterkere bånd mellom forelder og baby.

Babymassasje består av forskjellige massasjeteknikker, og er perfekt å begynne med når babyen din er fra 0-6 mnd. På kursene læres foreldre opp i massasjeteknikker for hele kroppen, som regel fordelt over 5 kursdager med 1 time per gang.

Babymassasje

Online babymassasjekurs

Årsaken til denne fordelingen utover flere dager er at det kan bli altfor mye for barnet ditt å få alle teknikkene utført med behandling på hele kroppen.

Dessuten er det viktig å ha god tid til å gå gjennom teknikkene med hver enkelt forelder/foreldrepar, da kursene ofte har fra 5-15 deltagere. Det er  mer effektivt å lære på denne måten når materialet får tid til å fordøyes og modnes.

I onlinekurset anbefaler vi at du går igjennom én og én leksjon slik vi har bygd det opp. Det går også helt fint å begynne med å se igjennom hele videoen vår, og deretter velge ut et område du ønsker å starte med.

Hvor bør jeg starte?

Personlig foretrekker jeg å begynne med mage eller ben. Det er min erfaring at dette er lette områder å stryke på, og  det som oftest er populært mottatt av babyen.

Du kan med fordel velge å ta én leksjon per uke, og så repetere strykningene daglig i noen dager eller opptil en uke for å så gå videre til neste område.

Dere kan oppleve at noen områder er veldig lette og at babyen deres liker å få massasje der, mens andre områder kan være mindre populært. Dette kan endres med tiden og med utviklingen til barnet ditt.

Dette er også en del av det å lære å kjenne ditt barn, og å ta hensyn til de signalene barnet formidler.

Det finnes altså ingen fasitsvar – din baby er unik og dere må finne ut hvilke områder som egner seg mest og hvor mye massasje deres barn ønsker å ta imot.

Dette kan også variere fra dag til dag. Noen ganger går det kanskje fint med massasje på to områder, men andre dager er det nok med kun et ben eller en arm. 

Å utføre strykninger på ryggen passer spesielt bra for en 3-6 måneder gammel baby som jobber mye med å løfte hodet og «trener» ryggen aktivt hver dag. Da kan slik massasje virkelig være en fordel.

Massasje på mage og ben er gjerne supert på nyfødte 0-2 måneder gamle babyer, da de kan slite mer med luftsmerter. Bena er også veldig tilgjengelige og lette å utføre strykninger på.

Prøv dere gjerne frem med nye områder ukentlig. Utvid også gjerne til å gjøre massasje på flere områder som du setter sammen, dersom din baby er fornøyd og mottagelig. Og husk, det er ikke noe nederlag om det ikke går å fullføre strykningene. Prøv igjen på et nytt tidspunkt eller en annen dag. Det er opp til dere hvor raskt dere ønsker å gå frem med å introdusere de nye områdene for deres baby. 

Hva lærer du i onlinekurset?

Du vil lære teknikkene som Linda selv har utviklet, utifra ulike kurs i babymassasje og erfaringer hun har gjort gjennom over et tiår som terapeut på egen klinikk og kursholder. Teknikkene er våre egne og unike, og er beskyttet av opphavsrett.

Du vil lære de aller beste teknikkene for å styrke båndet mellom mor/forelder/barn og alt som følger med det.

Kurset er også unikt ved at det er gjort som onlinekurs og gir deg muligheten å lære under optimale forhold: din egen setting hjemme eller der det passer deg.

 

Mer spesifikt går vi gjennom:

  • Teori om babymassasje
  • Massasje av hele kroppen
  • Massasje for å lindre kolikksmerter, luftsmerter og forstoppelse
  • Massasje for å få barnet til å sovne
  • Massasje for å lindre smerter når barnet får tenner

I løpet av de seneste årene har babymassasje blitt ekstremt populært over hele verden grunnet de positive studiene som viser at berøring og massasje i de tidligste årene kan ha en enorm effekt.

Det er også blitt populært fordi det er en behandlingsform der foreldrene selv har muligheten til å behandle barna sine for lidelser som ikke alltid er like lette å definere eller diagnostisere. Hva er for mye gråt, hva er luftsmerter hos et spedbarn? Hva er normalt/unormalt?

I stedet for å gå til en behandler en rekke ganger kan foreldrene selv være behandlerne. De vil selv påvirke resultatet, og kan utføre dette når det passer dem hjemme, eller andre steder.

Det økende forskningsgrunnlaget bak babymassasje har gjort at helsepersonell som jordmødre på helsestasjoner landet over har begynt å kurse i teknikkene.

Det finnes informasjon om vårt onlinekurs på mange av landets helsestasjoner, enten som et alternativ til et eksisterende kurs, eller som eneste tilbud.

 

Hva kan babymassasje være positivt for?

Babymassasje har vist seg å være effektivt mot bl.a.:

  • Å lindre kolikkplager
  • Regulere søvnmønsteret
  • Knytte bånd mellom forelder-barn
  • Fremmer ikke-verbal kommunikasjon (berøring, taktil, øyekontakt)

For mer informasjon utover våre sider se: IAIM