Litt å tenke på

Avspenningsøvelser før du starter kurset og ting å huske på før dere setter i gang med strykninger.

Husk! Samme prosedyre gjennomføres hver gang før dere starter  strykninger på babyen. Dette skaper forutsigbarhet for barnet ditt 🙂

Finn en tid på døgnet hvor barnet er klar for «behandling». Den beste tiden for å utføre strykningen er i rolig våken tilstand, gjerne til samme tidspunkt hver dag. For noen passer det etter et bad på kvelden. For andre passer det etter at babyen har sovet og fått mat midt på dagen. Noen er det best for når de våkner på morgenen. Forsøk å lese ditt barns signaler, og finn den tiden som passer best for dere begge.

Første kursdel: Mage

Her kan du velge å repetere forrige ukes strykninger som var ben og føtter. Dette kan gjøres både i forkant eller i etterkant av de nye strykningene dere utfører over mage og bryst. Du kan også velge å bare utføre de strykningene som er nye i dagens gjennomgang. Bruk gjerne flere dager  og opptil en uke på repetisjon av strykingene før dere går videre til neste område.

Andre kursdel: Kolikk massasje

Kolikk massasje og tiltak for å hjelpe barnet å bli kvitt luftsmerter /fordøyelsesproblematikk. Dette er eneste gangen dere ikke trenger å spørre om lov før dere utfører teknikkene. Prøv å legge merke til når barnet ditt får disse smertene. Er det etter mat, eller på spesielle tidspunkter av døgnet? Prøv å utføre teknikkene forebyggende flere ganger om dagen.

(opptil 2-3 ggr)

Tredje kursdel: Ben og føtter

Bruk gjerne en uke på å repetere og bli trygg på hver av strykningene før dere går videre til neste område. Hvis din baby virker mottagelig for det er det selvsagt ikke noe i veien for å fortsette med flere områder på samme dag.

Fjerde kursdel: Bryst , armer og hender.

Du kan gjerne repetere de foregående strykningene etter de nye strykningene dere går igjennom i dag for bryst og armer, og sett det hele sammen til en helhetlig massasje hvis barnet er klar for det.

Repetere  som en helhetlig massasje eller fokusert på enkelte områder, det som passer best for dere, før dere går videre til fjerde kursdel.

Femte kursdel: Ansikt

Dette er fine strykninger for kjeve og kinn og gir i tillegg god øyekontakt med barnet. Sett gjerne sammen alle strykningene dere har lært og gjenta  prosedyren hvis babyen din er klar for det.

Sjette kursdel: Rygg

Disse teknikkene passer svært godt når barnet aktiviserer rygg muskulatur og ligger på mage hver dag. Forklart på en enklere måte er det når barnet aktivt begynner å løfte hodet over bakken. Selv om barnet ditt er for ungt til å aktivt løfte hodet i mageliggende, er det trygt å utføre teknikkene hvis du ønsker prøve dem.

Bruk de gjerne sammen med alle strykninger vi har gått igjennom eller velg enkelte områder hvis det passer dere og babyen best.

Det kan hende at babyen din har et  favoritt område og da er det helt greit å favorisere dette området. Man kan også utelukke andre område som passer dere mindre bra.

Husk det finnes ikke noe rett eller galt , bare nyt av samspillet med ditt barn!