Luft i magen, luftsmerter, kolikk eller urolig baby er det mange som opplever og ingen har egentlig den perfekte løsningen eller en A4 oppskrift til hvordan vi kan hjelpe vår lille elskling til å bli kvitt sine plager.

Å konsekvent utføre vår kolikk massasje ved luft i magen vil kunne hjelpe. Det er også mange som etterhvert klarer å tolke signalene fra babyen sin slik at de kan utføre babymassasjen før gråten setter inn. På den måten vil du selv hjelpe din baby med smerter. Å ha påvirkning og kontroll over lufsmerter er en fantastisk følelse for mange foreldre. Vi ser at mange på våre kurs får stor hjelp av å utføre massasje over magen på sin nyfødte. For mange forebygger massasjen kolikksmerter og urolig baby. Det er mest effektivt når man praktiserer teknikkene frekvent på babyen fra den er 4 uker gammel.

I vårt online kurs i babymassasje lærer dere både en kolikkmassasje ritual med teknikker som kan hjelpe babyen din akutt når den har luftsmerter og er gråtende. Dere vil også lære en prosedyre med forebyggende teknikker til å utføre over magen daglig når barnet er rolig og mottagelig for massasjen.

Hva er kolikk?

Barn med spedbarnskolikk gråter konstant og kraftig på omtrent samme tid hver dag minst tre dager i uken. Barnet er for øvrig friskt. Symptomene begynner vanligvis i en alder av to uker og opphører etter 3-4 måneder.

Spedbarnskolikk har ofte ubestemmelige symptomer. Noen av symptomene et spedbarn med kolikk kan ha er følgende:

  • Utrøstelig og kraftig gråting
  • Rødhet i ansiktet
  • Opptrekking av knærne mot magen
  • Tarmgass

Undersøk alltid barnet ditt med en lege eller jordmor som har fulgt deg opp under og etter svangerskapet dersom det har symptomer. Dersom det ikke finnes noe medisinsk galt med din baby, er babymassasje en enkel og lite kostbar metode å teste ut.

Hos majoriteten av spedbarn klarer man ikke finne noen sykdom bak uforklarlig gråt. Forskning på kolikk er fortsatt svært usikker. Forskere kan finne en årsak i bare 5% av tilfellene.

Vi anbefaler at du lærer deg teknikkene i vårt kurs, men du kan godt prøve disse 3 tiltakene først og se om det hjelper

kolikk og babymassasje
Prøv tipsene under og babymassasje så får du en blid baby 🙂

Noen måter å lindre ubehag hos spedbarn med kolikk er:

  • Få alltid babyen din til å rape etter at den spiser. Sørg for at du gjør det det nødvendige antall ganger.
  • Masser forsiktig magen i retning med klokka. Du kan bruke babyolje. Hvis du gnir hendene dine sammen først, blir de varme når du masserer barnet ditt. Dette kan få dem til å føle seg rolige og glade.
  • Prøv å gi et bad. Dette kan hjelpe barnet ditt til å føle seg mer komfortabel. Et passe temperert bad er kjennes som et så trygt miljø for kroppen til barnet at det kan virke beroligende. Varmt vann bidrar til å roe barn og voksne. Pass på at temperaturen er riktig.
  • Legg barnet ditt i vertikal stilling ved hjelp av en spesiell stol. Du kan også holde babyen din i armene dine. Denne stillingen hjelper babyer å utvise gass og redusere surhet.
  • Prøv kiropraktor eller osteopatbehandling. Noen har gode erfaringer med denne typen behandling på spedbarn.